Boete aanvechten

Een boete aanvechten biedt een kans dat u deze niet hoeft te betalen. Hoe boetes aanvechten in zijn werk gaat, leggen wij van Boetejuristen graag uit. Met meer dan 10 jaar ervaring kunnen we zeggen dat maar liefst één op de drie boetes succesvol door ons aangevochten worden. Wij behandelen alle zogenoemde Mulderboetes. Deze boetes hebben de letter M van Wet-Mulder boven de beschikking staan. Wij vechten met name verkeersboetes aan. Denk aan boete voor door rood, te hard rijden, telefoon vasthouden, geen gordel dragen etc. Per jaar worden er zo’n tien miljoen van deze boetes uitgeschreven. Het is logisch dat tussen zo’n groot aantal ook onterechte boetes zitten. Uw boete aanvechten doet u in enkele minuten en is bij ons geheel gratis.

Laat uw boete aanvechten door mr. drs. Roelof de Nekker

Roelof de Nekker en zijn team van juristen vechten gratis boetes aan. Zij doen dit vanuit een visie van rechtvaardigheid. U zult dit gevoel zeker herkennen wanneer u zelf een boete heeft ontvangen en zeker weet dat deze onterecht is. Of wanneer u twijfelt; want reed u bijvoorbeeld door oranje of door rood? En had u uw telefoon in de hand of was het iets anders? Of reed u niet te hard of was het simpelweg niet duidelijk hoe hard u mocht rijden op die weg? Mr. drs. Roelof de Nekker is cum laude afgestudeerd in rechtsgeleerdheid en heeft daarnaast politieke geschiedenis gestudeerd. Hij en zijn collega’s kennen dit rechtsgebied daardoor maar al te goed.

Grootste slagingskans bij boetes aanvechten

U kunt zelf een boete aanvechten, maar zonder juridische kennis is de slagingskans veel lager. Daarnaast kan het lang duren. Bij boetes aanvechten moet u rekenen op een tijdsbestek van een half jaar. Wanneer er een gang naar de rechter volgt, zal het nog langer duren. De tijd en moeite die aanvechten boete in beslag neemt, maakt dat sommige mensen er vanaf zien. Omdat juist een onterechte boete betalen het systeem onveranderd laat, is bij ons de boete aanvechten gratis. Hoe kan het dat wij voor de boete aanvechten kosten zelf betalen? We leggen dit graag uit.

Gratis boete aanvechten

Wij gaan uw boete aanvechten en rekenen daar niets voor. Ook geen no-cure-no-pay of betalen-als-we-winnen constructie dus: u betaalt in beide gevallen helemaal niets aan ons. Ons volledige beleid kunt u in alle rust teruglezen. Wij krijgen betaald door de overheid wanneer wij de zaak winnen. Wanneer we niet winnen, krijgen we niet betaald. Bij wet is dit zo geregeld, want u heeft recht op rechtsbijstand. Wat wel belangrijk is om te weten, is dat wanneer u eenmaal uw online bezwaar boete bij ons ingediend heeft, u rustig afwacht en ons, ons werk laat doen. Zou u vroegtijdig uw bezwaar boete intrekken, dan brengen wij wel kosten in rekening. Dit geldt ook wanneer u ons inschakelt, maar u of een door u ingeschakelde partij zich vervolgens in de procedure gaat mengen. Wij hebben dan immers geen controle meer op de zaak waardoor we deze buiten ons toedoen om toch kunnen verliezen.

Hoe ga ik in beroep tegen een boete?

U heeft bij in beroep gaan tegen een boete meerdere keuzes. De eerste keuze is om dit zelf te doen. Dit kan handig zijn wanneer u ervaring heeft met boetes aanvechten of bijvoorbeeld zelf jurist of advocaat bent. De andere optie is om de boete aan te vechten via een partij als Boetejuristen. Wij hebben meer dan 10 jaar ervaring met boetes aanvechten en hebben ons hierin gespecialiseerd. Van snelheidsboetes tot een boete voor door rood rijden; wij kunnen overal bezwaar voor maken. Maar voel u vrij om zelf bezwaar in te dienen, wij bieden hiervoor ook een voorbeeld bezwaar verkeersboete. Toch hebben wij liever dat u ons inschakelt. Door onze ervaring ligt de winkans simpelweg hoger wanneer wij uw zaak behandelen.

Verkeersboete aanvechten

Mulderboetes zijn boetes voor lichte verkeersovertredingen. Deze worden niet strafrechtelijk maar administratiefrechtelijk behandeld. U ontvangt een beschikking CJIB thuis waarin de hoogte van de boete staat. Een Wet-Mulderboete komt niet op uw strafblad te staan. Er zijn veel redenen die tot kwijtschelding van de boete leiden. Toch zijn er ook veel redenen die niet geldig zijn. Neem als voorbeeld bezwaar parkeerboete; wanneer u zegt dat de parkeermeter kapot was, dan gaat dit niet op. Er is immers altijd een andere parkeermeter in de buurt die u had kunnen gebruiken. Of bij een snelheidsboete aanvechten, waarbij u aangeeft zelf niet de bestuurder te zijn geweest. Ook dan moet u gewoon betalen en bent u zelf verantwoordelijk om het geld van de daadwerkelijke bestuurder terug te krijgen. Wij zoeken naar redenen die wel stand houden.

Welke boete aanvechten tips kunt u geven?

De eerste tip die we geven, is om direct na ontvangst van de boete bezwaar te maken of het bezwaar bij ons in te dienen. Wacht niet tot de laatste dag, want als de termijn bezwaar boete eenmaal verlopen is, kunt u niets meer doen. Vraag de dossierstukken op, bijvoorbeeld een foto van de overtreding en andere stukken. Welke dit zijn kan per boete verschillend zijn, denk aan een snelheid ijktabel of certificaat boordsnelheidsmeter politieauto. Onze tip is om de stukken compleet te maken en vervolgens te controleren of dit klopt. Onze beste tip is echter om boetes aanvechten aan ons over te laten. Per boete, overtreding en locatie zijn er weer andere factoren die wij ontdekken waarop we de boete ongeldig kunnen laten verklaren. Wij zoeken het ook graag voor u uit.

Kunt u een boete betwisten?

Jazeker, de meeste boetes zijn gewoon te betwisten. Niet geschoten is immers altijd mis. Dus waarom zou u op zijn minst niet contact met ons opnemen om objectief naar uw zaak te kijken. Omdat de boete aanvechten gratis is, rekenen wij u uiteraard ook niets voor telefonisch advies. Wij hebben op woensdagochtend spreekuur. Onze gegevens vindt u op de contactpagina.

Lees verder

Over de meest voorkomende boetes die wij behandelen, hebben we pagina’s geschreven. Lees verder over snelheidsboete wanneer u een boete te hard rijden ontvangen heeft. Lees verder over parkeerboete aanvechten wanneer u een boete parkeren heeft ontvangen. Heeft u volgens de beschikking een gesloten verklaring bord genegeerd? Dan kunt u hierover meer lezen op de pagina boete gesloten verklaring of verboden in te rijden. Andere informatie die u terug kunt lezen, gaan over boete rood licht, boete niet handsfree bellen, boete voor rijden zonder gordel, en boete niet rijbaan gebruiken. Staat uw boete hier niet tussen? Zolang het een Wet-Mulder boete betreft, vechten wij deze graag voor u aan. Neem contact met ons op of dien direct uw boete in.

Scroll naar boven