Parkeerboete Den Haag

Wie in Den Haag woont, werkt of er wel eens met de auto naartoe gaat, kan erover meepraten: een parkeerboete heeft u er zo te pakken. Dat kan een naheffingsaanslag parkeerbelasting zijn, omdat u geen parkeerbelasting heeft betaald. In dat geval is de pakkans erg groot. De gemeente Den Haag controleert namelijk door middel van scanauto’s of de verschuldigde parkeerbelasting is betaald. Enige coulance past men daarbij niet toe. Ook als u aan het laden of lossen bent of net even een passagier laat uitstappen of instappen kunt u een parkeerbon verwachten. Ook tegen fout parkeren treedt men streng op: Den Haag staat in de top van steden waar de meeste parkeerboetes worden uitgeschreven.

Onterechte parkeerboete in Den Haag

Parkeerboetes – of dat nou een naheffingsaanslag parkeerbelasting of een verkeersboete van het CJIB is – zijn om meerdere redenen onterecht. De belangrijkste reden is dat er simpelweg geen sprake was van parkeren. Dat is het geval indien u onmiddellijk aan het laden of lossen was. Dat is ook zo als u even een passagier laat uitstappen of instappen. Van parkeren is wél sprake als u bijvoorbeeld een telefoontje pleegt of snel een brief op de bus wilt doen. In dat laatste geval bent u namelijk geen “goederen van enig gewicht of omvang” aan het lossen. En dat is wel vereist.

Parkeren in strijd met een wettelijk voorschrift

Als u parkeert in strijd met een wettelijk voorschrift – ook wel foutparkeren genoemd – kunt u een verkeersboete van het CJIB krijgen. Maar u kunt dan in beginsel geen naheffingsaanslag parkeerbelasting krijgen. Stond de auto deels op een fiscale parkeerplaats, dan kan weer wel een naheffingsaanslag worden opgelegd. Al met al zijn parkeerboetes toch wat complexer dan zij op het eerste gezicht lijken. U doet er daarom goed aan uw boete te uploaden en ons gratis te laten beoordelen of de zaak kans van slagen heeft.

Betaald parkeren in Den Haag om een parkeerboete te voorkomen

Dossier opvragen om de slagingskans te beoordelen

In elke zaak vraagt de behandelend jurist het dossier op. Uw argumenten in combinatie met het dossier bepalen de slagingskans van de zaak. Niet elke parkeerboete is onterecht. Maar een naheffingsaanslag parkeerbelasting van de gemeente Den Haag, of een verkeersboete, kan ook onterecht zijn als u zelf denkt dat de boete wel terecht is. Het is daarom raadzaam kosteloos uw zaak aan ons over te dragen. Dat is altijd gratis, wat de uitkomst ook is.

Scroll naar top