Geslotenverklaring: verkeersboete aanvechten

De wet, het Reglement verkeersregels en verkeerstekens, kent een groot aantal verschillende geslotenverklaringen. Een geslotenverklaring wordt doorgaans aangegeven met een C-bord. Zo geeft bord C1 aan dat de weg in beide richtingen aan voor alle voertuigen gesloten (verboden) is. Bord C2 geeft aan dat er sprake is van een eenrichtingsweg, de weg mag dan niet worden ingereden vanaf de kant waar bord C2 staat. Een ander voorbeeld is bord C12. Bord C12 geeft een geslotenverklaring voor alle verkeer aan. Dit zijn allemaal voorbeelden van verkeersboetes die Boetejuristen – met meer dan tien jaar ervaring – kosteloos voor u aanvechten. Het gaat namelijk om een Mulderboete van het CJIB.

Bord C1 zou u hebben genegeerd bij een geslotenverklaring verkeersboete met feitcode R550A
Bord C1: geslotenverklaring voor alle voertuigen
Een geslotenverklaring verkeersboete wegens het negeren van bord C2 is prima aan te vechten
Dit bord (C2) staat aan het “einde” van een eenrichtingsweg
Bord C12: gesloten voor alle motorvoertuigen
Met bord C12 wordt een geslotenverklaring voor alle motorvoertuigen aangegeven

De sterkste reden om bezwaar te maken tegen een geslotenverklaring-boete is dat er geen C-bord aanwezig was op het moment van de overtreding. Ook kan het zijn dat de BOA (de buitengewoon opsporingsambtenaar) niet bevoegd was. Boetes voor het negeren van een geslotenverklaring worden vaak opgelegd aan de hand van camerabeelden. Bekende voorbeelden zijn “busbrug” De Binding in Koog aan de Zaan en de Hogeweg in Amersfoort. Dergelijke boetes worden regelmatig vernietigd om uiteenlopende redenen.

Geweldig *****

Charlotte op 28 februari 2022

“Wat een volhardende juristen die in hoger beroep gaan (en weten te winnen) terwijl ik de moed allang had opgegeven.”

Geweldig *****

Andries op 27 april 2022

“Strak, goed georganiseerd. Hou je aan hun spelregels en heb geduld. Dan komt het (soms/vaak) goed.”

Geweldig *****

HuibertHJ op 19 februari 2022

“Zelf ingesteld bezwaar tegen verkeersboete werd -met verdraaiing van feiten – ongegrond verklaard. Boetejuristen/zaakrecht wist(en) hier succesvol doorheen te prikken en zo werd de zaak gewonnen.”

Verkeersboete Milieuzone (bord C22a)

Relatief nieuw zijn boetes voor het inrijden van een Milieuzone met een voertuig waarmee dat niet mag. Milieuzone-boetes worden bijna altijd vastgelegd met een camera. Op de beelden staat doorgaans niet het vereiste bord C22a of een ander bord waarmee een Milieuzone kan worden aangegeven. Daarom is er een reële kans dat deze verkeersboete aanvechten de moeite waard is.

Begin Milieuzone, bord C22a. Een geslotenverklaring verkeersboete aanvechten loont als de Milieuzone niet deugdelijk is aangegeven met borden.
Begin van een Milieuzone (bord C22 a)
Einde Milieuzone
Bord C22b geeft het einde van een Milieuzone aan

Wilt u een boete wegens het handelen in strijd met een geslotenverklaring aanvechten, dan kunt u dit zelf doen. Als u gratis gebruik wilt maken van onze diensten dan kunt u direct opdracht geven.

Scroll naar top