Parkeerboete Utrecht

In de gemeente Utrecht wordt streng gehandhaafd op het niet betalen van parkeergeld en op foutparkeren. Wie in Utrecht werkt, woont of er wel eens met de auto komt, kan het weten: een parkeerboete heb je er zo te pakken. Sinds Utrecht controleert met behulp van scanauto’s wordt een naheffingsaanslag parkeerbelasting nog veel vaker opgelegd dan voorheen. Met deze automatische handhaving neemt ook de kans op fouten toe. Een scanauto kan niet zien of u wellicht net een passagier liet instappen of uitstappen. Of dat u aan het lossen of laden was. In die gevallen krijgt u wel een parkeerboete, maar dat is vaak niet terecht. De parkeerboete aanvechten is dan een goed idee.

Parkeerboete in Utrecht onterecht?

Bij grote steden zoals Amsterdam en Utrecht ligt de focus vooral op het zo efficiënt mogelijk opleggen van parkeerboetes. De scanauto maakt het lastig om onder het betalen van parkeerbelasting uit te komen. Een neveneffect van digitale handhaving is de grote hoeveelheid fouten. Een parkeerboete in Utrecht is dan ook vaker onterecht dan u denkt. Dat geldt niet alleen voor de naheffingsaanslag parkeerbelasting, ook boetes voor fout parkeren zijn dikwijls onterecht.

Wie in Utrecht niet betaalt voor het parkeren kan een parkeerboete verwachten
Hier mag u wel laden en lossen maar niet parkeren

Een belangrijk argument om een verkeersboete voor foutparkeren (die krijgt u van het Centraal Justitieel Incassobureau, CJIB) aan te vechten is de beginselplicht tot staandehouding. Artikel 5 van de Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften (Wahv) bepaalt dat de BOA de boete moet opleggen aan de bestuurder, tenzij dat niet kan. Veel BOA’s en politieagenten zijn liever lui dan moe. Zij doen geen enkele moeite om de parkeerboete aan de bestuurder op te leggen, en bekeuren “op kenteken”. Boetejuristen heeft bij de hoogste rechter diverse successen geboekt met als hoofdargument de beginselplicht tot staandehouding. In tegenstelling tot de CJIB-verkeersboete wordt een naheffingsaanslag parkeerbelasting altijd aan de kentekenhouder opgelegd, en dat mag ook.

Bezwaar tegen parkeerboete

Of het nu gaat om een naheffingsaanslag parkeerbelasting of een verkeersboete van het CJIB, in beide gevallen kunt u terecht bij Boetejuristen. Ons team maakt al meer dan tien jaar bezwaar tegen parkeerboetes in Utrecht. Onze juristen vragen het dossier op. Aan de hand van het dossier kan worden bepaald wat de kans op succes is. Daarbij betrekken wij natuurlijk ook uw (eventuele) argumenten tegen de boete. Dien uw zaak daarom gerust bij onze partner Verkeersboete.nl in. Het is altijd kosteloos!

Scroll naar boven