Parkeerboete i.v.m. parkeerbelasting

Heeft u een parkeerboete ontvangen? En had u wel de verschuldigde parkeerbelasting betaald? Stuur ons dan een kopie van de naheffingsaanslag en het parkeerkaartje. Wij gaan kosteloos voor u in bezwaar en zo nodig in beroep bij de rechtbank. Heeft u elektronisch betaald, bijvoorbeeld via Yellowbrick? Ook dan is een bezwaar zeker aan te raden.

Naheffingsaanslag vaak onterecht

Een parkeerboete, officieel een naheffingsaanslag parkeerbelasting geheten, wordt opgelegd als de verschuldigde parkeerbelasting niet is betaald. De ervaring leert ons dat parkeercontroleurs daarbij veel fouten maken. Soms is de parkeerder nog onderweg van/naar de betaalautomaat. Een andere keer is de automaat stuk, of kijkt de controleur helemaal niet goed. Ook komt het voor dat u net in een verkeerde zone een kaartje koopt, waardoor u volgens de gemeente te weinig parkeerbelasting heeft betaald.

Bezwaar is kosteloos en zinvol

Onze juristen maken kosteloos bezwaar. Dit leidt regelmatig tot vernietiging van de parkeerboete. Bovendien maken gemeenten veel fouten bij de behandeling van het bezwaar, waardoor een beroep bij de rechtbank, sector bestuursrecht zinvol is. Als wij vinden dat de beslissing op het bezwaar niet juist is, gaan wij kosteloos voor u in beroep bij de rechter.

Enig bewijs is nodig

Het is wel nodig dat u enig bewijs overlegt. Dat kan een parkeerkaartje zijn, maar ook een uitdraai van Yellowbrick. Heeft u helemaal geen bewijsstukken, omdat u digitaal heeft betaald (bijv. op kenteken)? Dan vragen wij stukken namens u op bij de gemeente. Naar aanleiding daarvan maken wij bezwaar. U kunt ons direct opdracht geven om namens u bezwaar in te stellen tegen de naheffingsaanslag parkeerbelasting.

Scroll naar top