Bezwaar parkeerboete indienen via Boetejuristen

Wilt u een bezwaar parkeerboete indienen? Omdat u bijvoorbeeld helemaal niet fout geparkeerd stond toen u de boete voor fout parkeren kreeg, of om een andere reden? Als u al eerder heeft gezocht op parkeerboete bezwaar maken, twijfelt u misschien over wat het beste is om te doen. Gaat u zelf de parkeerboete aanvechten of laat u dit doen door een expert? Verkeersboete.nl adviseert u om dit door een expert te laten doen. Ons kantoor bestaat uit gespecialiseerde juristen die exact weten welke procedure er moet worden gevolgd. Binnen slechts 2 minuten kunt u uw beschikking uploaden en wij doen de rest. Kies voor Boetejuristen en onze belofte: gratis bezwaar tegen parkeerboetes! Lees hieronder meer over hoe wij werken of zet ons direct aan het werk om uw parkeerboete aan te vechten.

Verkeersboete of naheffingsaanslag?

Het begrip parkeerboete wordt op twee manieren uitgelegd. Het kan gaan om een boete wegens fout parkeren. Dan spreken we van een verkeersboete wegens een parkeerfeit. Deze verkeersboete is afkomstig van het Centraal Justitieel Incassobureau in Leeuwarden. Het kan ook gaan om een naheffingsaanslag parkeerbelasting, omdat de verschuldigde parkeerbelasting niet zou zijn betaald. Deze naheffingsaanslag parkeerbelasting is afkomstig van een gemeente, zoals gemeente Amsterdam, Rotterdam of Den Haag. Lees hier over de verschillen en maak direct bezwaar tegen parkeerboetes.

Verkeersboete CJIB wegens fout parkeren

Ontvangt u van het CJIB een boete wegens een parkeerfeit? Dan betreft dit een Mulderboete waartegen onze juristen gratis voor u bezwaar maken. Het kan dan bijvoorbeeld zijn dat u heeft geparkeerd op een gehandicaptenparkeerplaats (feitcodes R402B, R402C en R402D). Of dat u mogelijk heeft geparkeerd op voor een inrit of uitrit (feitcode R397B). Ook feiten als het zonder vergunning parkeren (feitcode R397I) of parkeren in een groenstrook of openbare beplanting (feitcode R406) zijn voorbeelden van een boete wegens fout parkeren.

Bezwaar parkeerboete gehandicaptenparkeerplaats E6
Gehandicaptenparkeerplaats, bord E6
Laden-lossen E7
Laden en lossen toegestaan, bord E7
Bezwaar parkeerboete  vergunninghouders E9
Alleen vergunninghouders, bord E9

Ook het als bestuurder niet de rijbaan gebruiken (feitcodes R315A en R315B) levert een Mulderboete van het CJIB op. Strikt genomen zijn dit echter geen parkeerboetes, omdat parkeren niet vereist is. U mag als bestuurder bijvoorbeeld nooit het trottoir of voetpad gebruiken, ook niet om te laden of te lossen. Omdat een verkeersboete vanwege “niet de rijbaan gebruiken” wel vaak voorkomt en wordt gezien als een fout parkeren boete, geeft Boetejuristen u graag meer informatie over de specifieke “niet de rijbaan gebruiken”-boetes waartegen u bezwaar kunt maken.

Parkeerschijfzone bord E10
Parkeerschijfzone, bord E10
Bezwaar parkeerboete parkeerverbod E1
Parkeren verboden, bord E1
CJIB boete parkeergelegenheid E4
Parkeergelegenheid, bord E4

Andere veelvoorkomende parkeerboetes zijn die wegens fout parkeren in een parkeerschijfzone, het parkeren bij een parkeerverbod of parkeerverbodszone, aangegeven met bord E1 (feitcode R584) of het niet parkeren in de vakken bij bijvoorbeeld bord E4 (feitcode R397J).

Naheffingsaanslag parkeerbelasting: géén fout parkeren boete

Van een geheel andere orde is de naheffingsaanslag parkeerbelasting. Strikt genomen is dit geen boete. Een naheffingsaanslag parkeerbelasting is afkomstig van een gemeente en is opgelegd omdat u niet, of niet op de juiste wijze, parkeerbelasting zou hebben betaald. De verschuldigde parkeerbelasting wordt dan nageheven (meestal een bedrag van enkele euro’s). Daarbovenop betaalt u de zogenaamde kosten voor het opleggen van de naheffingsaanslag, meestal zo’n € 60 tot € 70, afhankelijk van de gemeente. Van een echte boete is geen sprake omdat de kosten van de naheffingsaanslag (officieel) niet bedoeld zijn om “leed toe te voegen”: ze hebben geen bestraffend of punitief karakter. Toch maken veel mensen bezwaar tegen een naheffingsaanslag. Boetejuristen doet dat ook, en die dienst is altijd gratis. Al meer dan tien jaar maken onze experts bezwaar tegen parkeerboetes in alle grote steden, zoals Maastricht, Utrecht, Zwolle en Groningen.

Geweldig *****

HuibertHJ op 19 februari 2022

“Zelf ingesteld bezwaar tegen verkeersboete werd -met verdraaiing van feiten – ongegrond verklaard. Boetejuristen/zaakrecht wist(en) hier succesvol doorheen te prikken en zo werd de zaak gewonnen.”

Geweldig *****

Andries op 27 april 2022

“Strak, goed georganiseerd. Hou je aan hun spelregels en heb geduld. Dan komt het (soms/vaak) goed.”

Geweldig *****

M. Afkir op 25 april 2022

“Meerdere keren successen behaald, dus jullie zijn helemaal top!”

Gratis bezwaar tegen parkeerboete

Een parkeerboete vechten wij gratis voor u aan. Of dat nu een verkeersboete van het CJIB is (Mulderboete), wegens fout parkeren, of een naheffingsaanslag parkeerbelasting. De overheid moet onze kosten betalen als u gelijk krijgt. Krijgt u geen gelijk? Dan ontvangen wij geen vergoeding. Dat is ons risico en daarom zullen wij ons ervoor inzetten ook uw zaak tot een goed einde te brengen. Heeft u bezwaar tegen uw parkeerboete? Laat ons nu bezwaar maken!

Online uw parkeerboete aanvechten in 2 minuten

Het indienen van uw bezwaar tegen een parkeerboete kan online en is heel gemakkelijk. U hoeft enkel en alleen een foto te maken van uw beschikking en deze via onze website te uploaden. Ook geeft u kort aan waarom u bezwaar tegen de parkeerboete wilt indienen. Wij beoordelen of uw bezwaar kans van slagen heeft en gaan daarna gelijk aan de slag. Verder houden wij u via de mail op de hoogte van de stand van zaken. Waar het om gaat, is dat u er geen omkijken meer naar heeft. U kunt na het indienen gewoon doorgaan met uw dagelijkse bezigheden en u heeft de zekerheid dat onze specialisten er bovenop zitten.

Bezwaar voor fout parkeren indienen is altijd gratis!

Het is altijd gratis om door ons bezwaar tegen een parkeerboete in te laten dienen! Wanneer wij de zaak winnen, hoeft u geen proceskosten te betalen. Die kosten worden dan namelijk betaald door de overheid. Dit komt doordat zij onrechtmatig voor fout parkeren een boete hebben uitgedeeld en er daarom voor moeten opdraaien. Ook als we het bezwaar toch verliezen, betaalt u ons niets. Dit komt doordat wij beschikken over gespecialiseerde juristen die er alles aan doen om te winnen en ook vaak succes hebben. Mocht het ons toch niet lukken om te winnen dan nemen wij dus het risico. Wij hebben er baat bij om voor u te winnen.

Waarom kiezen voor Boetejuristen?

De reden dat wij Boetejuristen zijn begonnen, is omdat wij een groot gevoel hebben voor rechtvaardigheid. Niets is zo onrechtvaardig als een parkeerboete krijgen wanneer u niets fout heeft gedaan. Wij hebben inmiddels meer dan 10 jaar ervaring en weten hierdoor exact hoe wij een procedure moeten starten. Wij hebben voor u het proces om het bezwaar tegen de parkeerboete in te dienen heel gemakkelijk gemaakt.

Binnen 2 minuten kunt u een foto van uw parkeerboete uploaden en kort aangeven waarom u bezwaar wilt indienen. U hoeft niets in te scannen of uit te printen. Gewoon uploaden en ‘Klaar is Kees’!

Mocht u twijfelen of u onrechtmatig een boete voor fout parkeren, een snelheidsboete, een boete voor door rood rijden of een boete voor telefoon in auto heeft ontvangen? Neem dan gerust vrijblijvend telefonisch of via de chat contact met ons op. Wij weten namelijk precies of het wel of niet de moeite waard is om bezwaar in te dienen en helpen u hier graag mee.

Scroll naar boven