Boete door rood rijden ontvangen? Maak bezwaar via Boetejuristen!

Heeft u een boete door rood rijden ontvangen en wilt u hier bezwaar tegen maken? Omdat u bijvoorbeeld van mening bent dat dit onterecht is? Als u al eerder heeft gezocht op door rood rijden boete dan zijn er een hoop partijen die u kunnen helpen. Maar voor wie moet u nu kiezen? Wij zijn overtuigd dat u bij ons aan het juiste adres bent! Wij hebben namelijk meer dan 10 jaar ervaring met het aanvechten van boetes voor door rood rijden, zijn de pionier op dit gebied en werken daarnaast ook nog eens geheel gratis voor u. Upload daarom hier binnen twee minuten uw boete of lees verder om meer te leren over een boete rood licht.

Door rood rijden boete aanvechten: welke argumenten zijn succesvol?

Een fractie van een seconde bepaalt of u wel of geen boete krijgt voor door rood licht rijden. Als u meent dat u nog aan de goede kant zat, dan kan het lonen om een bezwaarschrift tegen uw boete voor door rood licht rijden in te dienen. Als blijkt dat u inderdaad niet door rood licht bent gereden, hoeft u de bekeuring niet te betalen. Dat is ook het geval als u niet meer kon stoppen voor het rode licht. De boete houdt namelijk geen rekening met deze zogenaamde stopafstand, die bestaat uit de remweg en reactieafstand. Ook als u niet bent staande gehouden voor door rood rijden, en dus een boete op kenteken krijgt, is bezwaar maken soms zinvol.

Kans van slagen bezwaar boete door rood licht rijden

Hoe groot is nu de kans van slagen bij een bezwaar tegen een boete voor door rood licht rijden? Dat verschilt. Boetejuristen zoekt het graag voor u uit, zonder dat dat u iets hoeft te kosten. Stuur ons uw beschikking door en laat ons weten waarom u het niet eens bent met de bekeuring. Wij bekijken of uw klacht in onze ogen terecht is en maken er vervolgens een zaak van. Boetejuristen vraagt altijd het dossier op bij het Openbaar Ministerie (OM). Aan de hand van het dossier, in combinatie met uw argumenten, maken onze juristen een inschatting van de succeskans.

Dit doen we door een bezwaarschrift tegen de boete voor door rood rijden op te stellen en uw belangen – indien nodig – tot het gerechtshof te verdedigen. Als de zaak gewonnen wordt, betaalt de tegenpartij, de overheid in dit geval, onze kosten. Winnen we niet? Dan betaalt u niets. Zo kunt u er zeker van zijn dat we samen gaan voor één doel: winnen!

Succesvolle argumenten boete rood licht aanvechten

Hierna bespreekt mr. drs. Roelof de Nekker enkele situaties die zich met betrekking tot een roodlichtboete kunnen voordoen. Wat is de kans op succes in zo’n geval?

Flitspaal (roodlichtcamera)

Is de roodlichtboete opgelegd aan de hand van een flitspaal? Dan is de succeskans relatief klein. Uit een oude uitspraak van de Hoge Raad blijkt dat een boete voor door rood licht rijden terecht is opgelegd “indien komt vast te staan dat desbetreffend voertuig voor rood licht niet is gestopt vóór de stopstreep”. Omdat op de foto’s van de flitspaal vaak is te zien dat de auto zich op de eerste foto nog voor of (deels) op de stopstreep bevond, en op de tweede foto daar voorbij is, is de boete doorgaans terecht opgelegd. De geeltijd wordt over het algemeen als voldoende aangemerkt. Ook bij geel licht moet u immers stoppen, tenzij dat écht niet meer kon.

Roodlichtboete foto 1, het voertuig is voor de stopstreep
Foto 1: het voertuig is voor/op de stopstreep.
Foto 2: het voertuig is verder gereden. Deze boete voor door rood licht rijden lijkt terecht te zijn opgelegd.
Foto 2: het voertuig is voorbij de stopstreep. De boete lijkt correct.

Visuele waarneming door een politieagent

De gemiddelde kans op succes om een roodlichtboete aan te vechten is groter indien de (vermeende) gedraging is waargenomen door een verbalisant. Met andere woorden: een politieagent zou hebben gezien dat u door rood reed. Of dat er met uw voertuig een rood licht uitstralend verkeerslicht is genegeerd. In dat geval springen twee argumenten er uit. Als u niet bent staandegehouden (met andere woorden: de verkeersboete is “op kenteken” opgelegd) is de succeskans groter dan gemiddeld. Dat is ook het geval wanneer de politieagent (mogelijk) geen direct zicht had op het verkeerslicht. Kwam de verbalisant uit een conflicterende rijrichting, zoals dat heet, dan neemt de succeskans toe. De politieagent stelt dan zelf groen licht te hebben gehad, zodat u wel door rood moet zijn gereden. Het gerechtshof maakt korte metten met boetes voor door rood licht rijden die op deze manier zijn opgelegd.

Gratis bezwaar tegen roodlichtboete

Boetejuristen maakt al meer dan tien jaar gratis bezwaar tegen roodlichtboetes. Dien uw zaak bij ons in en laat het aan ons over. Wij controleren of de boete terecht is. Daartoe vraagt Boetejuristen altijd het dossier op. Aan de hand van het dossier gaan wij de boete voor door rood rijden aanvechten.

Het maken van bezwaar tegen uw door rood rijden boete is helemaal gratis!

Wanneer u door ons bezwaar laat maken tegen uw boete voor door rood rijden dan kost u dit helemaal niets! Maar hoe kan dit eigenlijk? De reden dat dit gratis is, komt in eerste instantie omdat de overheid de proceskosten moet betalen wanneer blijkt dat uw boete rood licht onterecht is. Blijkt tijdens het proces toch dat de boete terecht is? Ook dan betaalt u niets! Na het beoordelen van uw boete rood licht, halen onze professionals namelijk alles uit de kast om te winnen. Wanneer wij toch verliezen dan vinden wij dit ons risico en hoeft u niet voor de kosten op te draaien. Wel zo fijn toch?

Kans op succes van maar liefst 1 op 3!

Onze professionals hebben jarenlange ervaring met het aanvechten van boetes voor door rood rijden. Om deze reden weten zij precies waar ze aan moeten denken om er voor te zorgen dat uw boete door rood rijden van tafel wordt geveegd. Vandaar dat wij maar liefst een kans op succes hebben van 1 op 3! Daarnaast zien wij bij elke boete voor door rood licht wel kansen om de boete te laten vernietigen. Upload bij twijfel daarom altijd uw boete en vermeld in eigen woorden waarom u vindt dat het onterecht is. Wij bepalen daarna of het kans van slagen heeft en gaan voor u aan de slag!

Maak online bezwaar tegen uw boete rood licht in slechts 2 minuten

In slechts twee minuten tijd kunt u uw boete door rood rijden bij ons uploaden en daarna weer overgaan tot de orde van de dag. Vermeld in eigen woorden waarom u vindt dat uw door rood rijden boete onterecht is en op basis daarvan bepalen wij in hoeverre het kans van slagen heeft. Zoals eerder vermeld zien wij altijd wel kansen om een door rood rijden boete aan te vechten. Niet geschoten is namelijk altijd mis! Weet u niet zo goed hoe u in eigen woorden dient te omschrijven wat er precies gebeurd is? Dien uw zaak dan gewoon bij ons in. Wij vragen het dossier op en bepalen dan de argumenten op basis waarvan wij de boete aanvechten.

Wij houden u via de mail op de hoogte

Na het uploaden van uw boete kunt u weer verder gaan met uw dagelijkse bezigheden. Uw bezwaar is bij ons namelijk in goede handen en u heeft er verder geen omkijken meer naar. Houd er wel rekening mee dat het aanvechten van een door rood rijden boete een half jaar kan duren. Daarna komt de gang naar de rechter wat nog meer tijd kost. Groot voordeel is dat wij u dit allemaal uit handen nemen, zodat u de zekerheid heeft dat er op de juiste manier bezwaar wordt gemaakt tegen uw door rood rijden boete. Per mail houden wij u van elke ontwikkeling op de hoogte. Het enige wat u nog hoeft te doen, is uw boete rood licht uploaden en wij gaan voor u aan de slag!

Meer dan 10 jaar ervaring!

Zoals eerder vermeld, hebben wij een kans op succes van maar liefst 1 op de 3! Dit komt, omdat onze professionals al meer dan 10 jaar ervaring hebben met onder andere een boete rood licht. Zij weten dus als geen ander op welke details zij moeten letten bij het aanvechten van uw boete voor door rood rijden. Onze professionals kennen het gehele proces van bezwaar maken uit hun hoofd en zijn de hele dag bezig met het aanvechten van boetes. Wij adviseren dan ook om uw boete door ons aan te laten vechten. Op deze manier heeft u de zekerheid dat er professionals aan uw zaak werken.

Waarom klanten kiezen voor Boetejuristen

De reden dat klanten voor ons van Boetejuristen kiezen, komt niet alleen door onze jarenlange ervaring en omdat wij geheel kosteloos voor hen werken. Een andere reden is namelijk dat persoonlijk contact hoog bij ons in het vaandel staat en wij graag een stapje extra doen. Hiermee bedoelen we dat wij het bijvoorbeeld geen enkel probleem vinden om u tijdens het spreekuur op woensdagochtend telefonisch te woord te staan als u vragen heeft over uw boete door rood rijden. De bedoeling van dit gesprek is om al uw vragen te beantwoorden zodat u de zekerheid heeft dat bezwaar tegen uw boete voor door rood rijden bij ons in goede handen is. Het enige wat u hoeft te doen, is contact met ons op te nemen tijdens het spreekuur en we helpen u graag!

Meest gestelde vragen

Kan ik het niet gewoon beter zelf doen? Hoe omschrijf ik het beste wat er gebeurd is? Moet ik de boete rood licht alvast betalen of hiermee wachten? Het is logisch dat u zich dit soort zaken afvraagt. Op onze Vragen & Antwoorden pagina kunt u daarom antwoorden vinden op de meest gestelde vragen. Dit is puur ter aanvulling, want u kunt altijd uw boete uploaden, ook als u bijvoorbeeld twijfelt of het wel zin heeft. Waar het ons om gaat, is dat wij als professionals uw boete kunnen behandelen en u een grote kans van slagen heeft.

Neem persoonlijk contact op

Zoals een aantal keer eerder vermeld, staat persoonlijk contact bij ons hoog in het vaandel en helpen we u graag met al uw vragen. Op deze manier willen we u het gevoel geven dat u er niet alleen voor staat. Bezwaar maken tegen uw door rood rijden boete heeft een grote kans van slagen waardoor het u alleen maar geld kan opleveren.

Scroll naar boven