Bezwaarschrift: rood licht

Een fractie van een seconde bepaalt of u wel of geen boete krijgt voor door rood licht rijden. Als u meent dat u nog aan de goede kant zat, dan kan het lonen om een bezwaarschrift tegen uw boete voor door rood licht rijden in te dienen. Als blijkt dat u inderdaad niet door rood licht bent gereden, hoeft u de bekeuring niet te betalen. Dat is ook het geval als u niet meer kon stoppen voor het rode licht. De boete houdt namelijk geen rekening met deze zogenaamde stopafstand, die bestaat uit de remweg en reactieafstand.

Kans op slagen bezwaar boete rood licht

Hoe groot is nu de kans op slagen bij een bezwaar tegen een boete voor door rood licht rijden? Dat verschilt. Boetejuristen zoekt het graag voor u uit, zonder dat dat u iets hoeft te kosten. Stuur ons uw beschikking door en laat ons weten waarom u het niet eens bent met de bekeuring. Wij bekijken of uw klacht in onze ogen terecht is en maken er vervolgens een zaak van.

Dit doen we door een bezwaarschrift tegen de boete voor door rood rijden op te stellen en uw belangen – indien nodig – voor het hof te verdedigen. Als de zaak gewonnen wordt, betaalt de tegenpartij, de overheid in dit geval, onze kosten. Winnen we niet? Dan betaalt u niets. Zo kunt u er zeker van zijn dat we samen gaan voor één doel: winnen!

Scroll naar top