Hoe lang duurt het voordat je een boete binnen krijgt?

Wilt u antwoord op de vraag “Hoe lang duurt het voordat je een boete binnen krijgt?” Bijvoorbeeld omdat u een verkeersovertreding heeft begaan en uw boete nog steeds niet binnen heeft? In dit artikel geven we u hier antwoord op. Wij van Boetejuristen hebben namelijk meer dan 10 jaar ervaring met het bezwaar maken tegen verkeersboetes. Door deze reden weten wij precies hoe lang het kan duren voordat u een boete binnen krijgt. Wist u trouwens dat u door ons gratis bezwaar aan kunt laten maken wanneer u uiteindelijk de boete binnen heeft gekregen? Lees verder of neem direct contact met ons op.

Wij laten 1 op de 3 boetes seponeren

Vraag uzelf niet af “Hoe lang duurt het voordat je een boete binnen krijgt?” maar bereid u voor om de zaak te laten seponeren. U schakelt daarvoor ons in. Onze specialisten weten namelijk exact hoe zij bezwaar moet maken en maar liefst op 1 op de 3 boetes laten wij seponeren. Lees daarom snel verder om meer te leren over wanneer u uw boete binnen krijgt en wat u daarna kunt doen. Of neem gerust contact met ons op en we beantwoorden al uw vragen telefonisch of per mail.

Hoe lang kan een boete duren?

Er zijn ontzettend veel mensen die zich afvragen hoe lang het kan duren voordat zij een boete binnen krijgen. Dit is geheel logisch omdat er regelmatig twijfel bestaat of u wel of niet bekeurd bent. In dit geval wilt u uiteraard weten waar u aan toe bent en wat u kunt verwachten. De wettelijke termijn wanneer u uiterlijk uw boete dient te ontvangen is vier maanden nadat de gedraging heeft plaatsgevonden. Dit klinkt misschien wat lang, maar houd er rekening mee dat u de boete in de praktijk meestal binnen vier tot zes weken binnen hebt. Houd er aan de andere kant wel rekening mee dat het dus langer dan vier tot zes weken kan duren. Het maakt overigens niet uit of een boete te hard rijden of een parkeerboete ontvangen heeft. De wettelijke termijn van het opsturen van de boete is hetzelfde.

Boete na 4 maanden nog niet binnen

Heeft u uw boete na 4 maanden nog niet binnen of heeft u de boete ontvangen ná de vier maanden nadat de gedraging heeft plaatsgevonden? Dan kan mogelijk de boete om die reden worden vernietigd, bijvoorbeeld als u daardoor in uw verdedigingsbelang bent geschaad. Dit komt omdat normaal gesproken na vier maanden de boete niet eens meer verzonden mag worden. Dit geldt trouwens alleen voor lichte verkeersovertredingen. Heeft u dus een boete ontvangen na de wettelijke termijn van vier maanden? Neem dan meteen contact met ons op. In dit soort gevallen is, afhankelijk van wat er is gebeurd, de kans op seponering groter omdat de wettelijke termijn verstreken is.

Hoe weet ik of ik een boete krijg?

Wilt u weten of u een boete krijgt? In de meeste gevallen is dit lastig te voorspellen. Dit komt doordat zoals eerder in dit artikel is vermeld de wettelijke termijn voor het versturen van een boete vier maanden is. Wanneer u in het verkeer staande bent gehouden door een agent of zeker weet dat u geflitst bent, dan kunt u ervan uitgaan dat u binnenkort een boete ontvangt. Wij begrijpen daarnaast als geen ander hoe vervelend het is dat u niet weet waar u aan toe bent. Ook na ontvangst van de boete weet u doorgaans nog niet exact waar u aan toe bent omdat wij mogelijk ook voor u een succesvol bezwaar maken. U betaalt dan alsnog helemaal niets. Toch doet u er goed aan om nog even geduld te hebben en te wachten wanneer u daadwerkelijk de boete binnen krijgt.

Kunt u online zien of u een boete heeft?

Kunt u online zien of u een boete heeft? Ja, dat kan zeker. Via het CJIB kunt u namelijk inloggen met uw DigiD. Hier kunt u al uw openstaande boetes inzien. Staat uw boete er nog niet bij, maar weet u zeker dat u een boete heeft ontvangen? Dan zult u nog even moeten wachten. Zoals een paar keer in dit artikel vermeld is, is de wettelijke termijn voor het klaarzetten van een boete namelijk vier maanden. In de praktijk bedraagt dit meestal vier tot zes weken. Op de vraag hoe lang het precies duurt voordat u de boete binnen krijgt, is echter door niemand exact een antwoord op te geven. Ook wanneer u het CJIB belt, zullen ze u waarschijnlijk vertellen dat u nog even moet wachten.

Kunt u zien of u geflitst bent?

Wilt u weten of u geflitst bent? Ook dan kunt u inloggen bij het DigiD waar u uw flitsfoto kunt inzien. U kunt dan controleren of u het echt bent die geflitst is, maar wanneer dit klaar staat in uw DigiD dan kunt u er meestal wel van uitgaan dat u het bent. In tegenstelling tot de wettelijke termijn van vier maanden voordat u uw boete in kunt zien, kunt u in de meeste gevallen wel op korte termijn uw flitsfoto inzien.

Gratis bezwaar laten maken door Boetejuristen

Wanneer u uiteindelijk uw boete heeft ontvangen dan kunt u door ons gratis bezwaar laten maken! De reden dat dit gratis is, komt doordat de overheid alle proceskosten moet betalen wanneer wij uw boete nietig laten verklaren. Wat wanneer we toch verliezen? Dan hoeft u ook niets te betalen. Wij werken namelijk enkel en alleen met specialisten die alles uit de kast zullen halen om te winnen. Indien we toch verliezen dan vinden wij dit ons risico. Ook in dat geval betaalt u ons dus helemaal niets.

Upload uw boete binnen slechts twee minuten

U kunt uw boete via deze link in slechts twee minuten bij ons uploaden. Ook schrijft u hier kort in eigen woorden op wat er is gebeurd. Wanneer wij uw boete binnen hebben gekregen dan bepalen we in hoeverre het zin heeft om de boete aan te vechten. In de meeste gevallen is dit zinvol, want niet geschoten is altijd mis. Heeft u overigens moeite met het uploaden of weet u niet goed wat u als bezwaar dient op te geven? Neem dan gerust contact met ons op en we helpen u graag.

Via de mail houden we u op de hoogte

U kunt er ook voor kiezen om zelf bezwaar te maken tegen de boete, maar dit raden we u niet aan. Dit komt doordat het proces van bezwaar maken ongeveer een half jaar duurt en de gang naar de rechter nog langer kan duren. Omdat onze specialisten de hele dag niets anders doen dan bezwaar maken tegen boetes weten zij als geen ander wat zij moeten doen om de boete aan te vechten. Van alle updates in het proces houden we u via de mail op de hoogte. Het enige wat u hoeft te doen, is wanneer u een boete heeft ontvangen deze bij ons up te loaden. Wij gaan voor u aan de slag en u gaat weer over tot de orde van de dag. Heeft u vragen over onze werkwijze of een andere vraag? Neem dan in alle rust contact met ons op en we leggen u graag alles uit.

Scroll naar boven