CVOM Centrale Verwerking Openbaar Ministerie

De Centrale Verwerking Openbaar Ministerie, kortweg: CVOM, is de organisatie die in Nederland alle bezwaren en beroepen tegen Mulderboetes behandelt. Het is mogelijk om direct online in beroep te gaan tegen bijvoorbeeld een snelheidsboete, roodlichtboete of parkeerboete. In dat geval wordt uw beroep ingesteld door ervaren juristen en is de rechtsbijstand per saldo altijd kosteloos. U kunt ook zelf beroep instellen via de website OM Verkeer.

1500 beroepschriften

De CVOM verwerkt dagelijks zo’n 1500 beroepschriften. De organisatie staat bekend om de grote problemen die er spelen. Zo worden beroepen doorgaans geautomatiseerd afgehandeld en krijgt de burger enkel een standaardbriefje retour. Het advies is dan ook om altijd in beroep te gaan bij de kantonrechter, omdat alleen dan uw zaak inhoudelijk wordt beoordeeld. Ook blijkt het vrijwel onmogelijk om met de CVOM te corresponderen. Aan de brieven van de CVOM wordt door juristen en advocaten dan ook weinig waarde gehecht. Weet dat meestal niet de officier van justitie in wezen de beslissing neemt: vrijwel alle beroepen worden afgedaan door kantoorpersoneel. U kunt zich voorstellen dat het afdoen van 1500 beroepen per dag meer lijkt op lopende bandwerk dan op serieus en hoogwaardig juristenwerk!

Contact opnemen met Parket CVOM is vaak een groot probleem. Boetejuristen heeft daar een oplossing voor. Via ons speciale doorverbindnummer brengen wij u voor € 0,90 per minuut (ook na het doorverbinden) snel en efficiënt in verbinding met Parket CVOM. U belt hiervoor het volgende telefoonnummer: 09067891234.

Nationale Ombudsman

Ook is de CVOM doorlopend onderwerp van onderzoek door de Nationale Ombudsman. Burgers kloppen jaarlijks duizenden keren bij hem aan vanwege de grote problemen bij de CVOM. Bezwaar maken bij de CVOM heeft doorgaans geen zin, men reageert gewoon niet op klachten. De Ombudsman is dan een prima middel.

Scroll naar boven