Naheffingsaanslag parkeerbelasting

Een naheffingsaanslag parkeerbelasting is officieel geen boete. Het is een manier voor de gemeente om de parkeerbelasting die niet zou zijn betaald alsnog te innen. Vooral grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht leggen vaak een naheffingsaanslag op. Voor het opleggen van de naheffingsaanslag worden kosten in rekening gebracht (meestal tussen de € 60 en € 70). Die kosten staan volstrekt niet in verhouding tot het bedrag dat u nog zou moeten betalen, want dat is vaak maar enkele euro’s. De naheffingsaanslag parkeerbelasting moet dan ook niet worden verward met een verkeersboete van het CJIB voor fout parkeren.

Naheffingaanslag parkeerbelasting Amsterdam ziet er zo uit
Betaald parkeren is verplicht in alle grote steden

Tot zover de verschillen. De overeenkomst tussen de naheffingsaanslag parkeerbelasting en de verkeersboete is dat Boetejuristen in beide gevallen al meer dan tien jaar met succes bezwaar maakt. Boetejuristen vraagt altijd het dossier op. Pas na ontvangst van het dossier kunnen wij de kans op succes goed bepalen. Bij een naheffingsaanslag wordt het dossier op een aantal specifieke punten gecontroleerd. Daarbij betrekken wij natuurlijk ook uw argumenten om de naheffingsaanslag aan te vechten.

Geweldig *****

HuibertHJ op 19 februari 2022

“Zelf ingesteld bezwaar tegen verkeersboete werd -met verdraaiing van feiten – ongegrond verklaard. Boetejuristen/zaakrecht wist(en) hier succesvol doorheen te prikken en zo werd de zaak gewonnen.”

Geweldig *****

Driss op 20 februari 2022

“Topservice! Boete van 350 kwijtgescholden dankzij boetejuristen. Als er wat verandert krijg je altijd een status update. Ben heel tevreden. En t mooiste van alles is: het kost mij niks. Boetejuristen wordt door de overheid betaald als ze de zaak winnen en dat gun ik ze van harte.”

Goed ****

Verweij op 27 april 2022

“Als de zaak in behandeling wordt genomen is het meestal met succes. Ben daar zeer content mee”

Bezwaar naheffingsaanslag parkeerbelasting

Waarop letten wij? De volgende punten zijn belangrijk om te kunnen vaststellen of de naheffingsaanslag (on)terecht is.

  • Laden en lossen is geen parkeren in de zin van de Gemeentewet.
  • Het laten instappen of uitstappen van passagiers is geen parkeren in de zin van de Gemeentewet.
  • Parkeren in strijd met een wettelijk voorschrift (bijv. op het trottoir) is geen parkeren in de zin van de Gemeentewet.
  • Ook bij mobiel parkeren (Parkmobile, Yellowbrick e.d.) heeft u enkele minuten de tijd om de juiste zone te kiezen en de betaling te starten. Dat blijkt uit enkele (baanbrekende) uitspraken die Boetejuristen uitlokte.
  • Bij mobiel parkeren blijkt de naheffingsaanslag meestal ten onrechte opgelegd als u achteraf aantoont dat de parkeerbelasting toch betaald is, ook al is het voor een onjuist kenteken (omdat u bijv. het verkeerde kenteken in de app selecteerde).

Is een van bovenstaande punten op uw zaak van toepassing? Dan is het raadzaam de naheffingsaanslag bij ons in te dienen. Ons team van juristen heeft meer dan tien jaar ervaring in het aanvechten van dit soort zaken.

Heeft u geen naheffingsaanslag ontvangen maar een verkeersboete, afkomstig van het CJIB in Leeuwarden? Ook dan kunt u bij ons terecht. Geef dan aan dat het gaat om een Mulderboete.

Scroll naar boven