Parkeerboete Rotterdam?

Heeft u van de gemeente Rotterdam of van de politie een parkeerboete in Rotterdam ontvangen en denkt u dat deze niet terecht is? Laat het er dan niet bij zitten en laat onze juristen bezwaar maken bij de rechtbank. Wij zien namelijk regelmatig dat een parkeerboete in Rotterdam niet correct is en een bezwaar in veel gevallen succesvol is. Onze juridisch specialisten weten hier alles van en zorgen dat onterechte boetes van tafel worden geveegd.

Is de parkeerboete wel terecht?

Ook in Rotterdam lopen de parkeerwachten dagelijks door de stad om voertuigen te controleren. Deze parkeerwachten houden echter niet altijd rekening met uitzonderingsregels en maken daarnaast fouten. Het zijn tenslotte ook maar mensen. Onhandig, want juist door dit soort gevallen ontstaan onterechte claims waar u de dupe van bent. Zo kan u onterecht een parkeerboete opgelegd worden als u

  • Fout “parkeert”, bijvoorbeeld op de stoep of niet in een vak
  • Dubbel “parkeert”, dus met twee auto’s naast elkaar
  • Terwijl er geen sprake was van parkeren, maar van het laden en lossen

Bezwaar maken tegen een parkeerboete in Rotterdam

Het is van groot belang om bezwaar te maken als u vermoedt dat de ontvangen parkeerboete onterecht is. Want ook al verklaart de officier van justitie het bezwaar vrijwel altijd ongegrond, dit betekent niet dat dit ook zo is. Boetejuristen neemt uw zaak uit handen en gaat zo mogelijk in beroep bij de rechter.

Regelmatig blijkt er geen sprake te zijn van parkeren, maar van laden en lossen en/of van het laten in- en uitstappen van passagiers. De controleurs moeten minimaal tien minuten toezicht houden om vast te stellen dat er géén sprake was van laden en lossen. De meeste controleurs van de gemeente Rotterdam blijven echter nooit tien minuten bij het voertuig wachten.

Direct bezwaar maken tegen een parkeerboete

Schakel dus direct onze juristen in als u in Rotterdam een onterechte parkeerboete heeft ontvangen. Meestal is een goed resultaat haalbaar en hoeft u dus niets te betalen. Laat u ook niet ontmoedigen door de reactie van de officier van justitie, uw bezwaar wordt namelijk bijna altijd (onterecht) ongegrond verklaard!

Scroll naar top