Naheffingsaanslag parkeren: bezwaar laten maken door Boetejuristen

Heeft u een naheffingsaanslag parkeren, ook wel parkeerboete gemeente genoemd, ontvangen en wilt u hier bezwaar tegen maken? Omdat deze naheffingsaanslag in uw ogen onterecht is of omdat u misschien twijfelt of dit wel terecht is? In beide gevallen zijn wij voor u dé partij die u kan helpen met het maken van bezwaar. Bij Boetejuristen hebben wij namelijk meer dan 10 jaar ervaring met het maken van bezwaar tegen een parkeerboete gemeente en weten daardoor precies wat we moeten doen.

Direct naheffingsaanslag bezwaar maken

Het enige wat u hoeft te doen is in slechts twee minuten bij ons uw naheffingsaanslag up te loaden. Wij gaan vervolgens direct voor u aan de slag. Via de mail houden we u op de hoogte van alle ontwikkelingen. Deze dienst is ook nog eens geheel gratis! Lees snel verder als u meer wilt weten of het antwoord zoekt op de vraag “Wat is naheffingsaanslag?” Neem gerust contact met ons op, we staan graag voor u klaar.

Naheffingsaanslag parkeerbelasting

Een naheffingsaanslag parkeerbelasting is officieel geen boete. Het is een manier voor de gemeente om de parkeerbelasting die niet zou zijn betaald alsnog te innen. Vooral grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht leggen vaak een naheffingsaanslag op. Voor het opleggen van de naheffingsaanslag worden kosten in rekening gebracht (meestal tussen de € 60 en € 70). Die kosten staan volstrekt niet in verhouding tot het bedrag dat u nog zou moeten betalen, want dat is vaak maar enkele euro’s. De naheffingsaanslag parkeerbelasting moet dan ook niet worden verward met een verkeersboete van het CJIB voor fout parkeren.

Tot zover de verschillen. De overeenkomst tussen de naheffingsaanslag parkeerbelasting en de verkeersboete is dat Boetejuristen in beide gevallen al meer dan tien jaar met succes bezwaar maakt. Boetejuristen vraagt altijd het dossier op. Pas na ontvangst van het dossier kunnen wij de kans op succes goed bepalen. Bij een naheffingsaanslag wordt het dossier op een aantal specifieke punten gecontroleerd. Daarbij betrekken wij natuurlijk ook uw argumenten om de naheffingsaanslag aan te vechten.

Wat is naheffingsaanslag?

Vraagt u zich af “Wat is naheffingsaanslag?” U kunt met uw auto of met een ander voertuig niet zomaar overal parkeren of gratis parkeren. Vandaar dat u op sommige plekken een kaartje moet kopen. Met dit kaartje betaalt u ook gelijk parkeerbelasting. Wanneer u geen kaartje koopt wanneer dit wel had gemoeten, dan riskeert u een parkeerboete. U heeft immers de parkeerbelasting, het parkeergeld, niet betaald. Deze naheffingsaanslag parkeren wordt voor het gemak ook wel een parkeerbon genoemd.

Naheffingsaanslag onterecht

In sommige gevallen is het niet altijd duidelijk of u de parkeerbelasting wel betaald heeft. De parkeerwacht vindt bijvoorbeeld geen bonnetje onder de vooruit, de termijn op het kaartje is voorbij, de belasting is niet betaald met een parkeerapp of het kenteken van uw auto is niet geregistreerd. Er zijn veel redenen te noemen en uiteraard kon het ook gewoon niet duidelijk zijn of u wel of niet een kaartje had moeten kopen. Vandaar dat u altijd bezwaar kunt maken tegen een parkeerboete gemeente wanneer bepaalde zaken niet duidelijk waren of wanneer er sprake is van een misverstand.

Is parkeerbelasting een boete?

Wanneer u parkeert op een plek met een parkeerautomaat zonder te betalen dan kunt u dus een naheffingsaanslag parkeren ontvangen. De naheffingsaanslag parkeren bestaat uit de kosten die de gemeente maakt om de naheffing op te stellen. Dit wordt volgens de wet afgedaan als fiscaalrechtelijk en valt dus niet onder het strafrecht omdat in dit geval de belastingregels van toepassing zijn. Een naheffingsaanslag parkeren is dus geen boete, maar noemen we een heffing. Toch voelt de naheffingsaanslag aan als een boete, maar officieel is het dit dus niet.

Maak online bezwaar in slechts twee minuten

Zoals u heeft kunnen lezen, kan het dus zijn dat uw naheffingsaanslag parkeren niet terecht is. Omdat er bijvoorbeeld sprake was van een misverstand of omdat het niet duidelijk was dat u een kaartje moest kopen. Maak bij twijfel daarom altijd bezwaar! Bij ons kunt u binnen slechts twee minuten uw naheffingsaanslag uploaden en dan gaan we voor u aan de slag. In het mededelingenveld kunt u in eigen woorden omschrijven waarom u vindt dat het niet terecht is. Uiteraard kunt u ook altijd contact met ons opnemen waarbij u uw verhaal uitlegt. In dit gesprek kunnen we u ook gelijk advies geven. Na indiening van het bezwaar houden wij u via de mail op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Bezwaar maken naheffingsaanslag is altijd gratis!

Bezwaar maken tegen een parkeerboete gemeente is bij ons altijd gratis. Dit komt doordat de overheid alle proceskosten moet betalen wanneer de parkeerboete gemeente niet terecht is en dit is ons verdienmodel. En mochten we onverhoopt toch verliezen? Dan vinden wij dat dit volledig ons eigen risico is. Wij zijn namelijk een team van specialisten die exact weten wat we moeten doen om de kans zo groot mogelijk te maken om de naheffingsaanslag parkeren nietig te laten verklaren. Bij verlies vinden wij het niet fair om de proceskosten bij u in rekening te brengen. Omdat wij de kennis en kunde hebben om de naheffingsaanslag zo succesvol mogelijk aan te vechten, hebben we een grote kans van slagen. Kortom: niet geschoten is altijd mis en het kost u helemaal niets!

Neem gerust contact op voor advies

Naast dat wij gratis voor u de parkeerboete gemeente aanvechten, staat persoonlijk contact hoog bij ons in het vaandel. U kunt daarom met al uw vragen contact met ons opnemen. Misschien wilt u meer weten over onze werkwijze of twijfelt u of het wel zin heeft om bezwaar te maken tegen de parkeerboete gemeente. Samen met u beoordelen we uw naheffingsaanslag parkeren en bepalen we in hoeverre het zin heeft om bezwaar te maken. In principe nemen we bijna alle naheffingsaanslagen wel in behandeling omdat er altijd een kans bestaat om de boete nietig te laten verklaren. We horen graag van u.

Bezwaar naheffingsaanslag parkeerbelasting

Waarop letten wij? De volgende punten zijn belangrijk om te kunnen vaststellen of de naheffingsaanslag (on)terecht is.

  • Laden en lossen is geen parkeren in de zin van de Gemeentewet.
  • Het laten instappen of uitstappen van passagiers is geen parkeren in de zin van de Gemeentewet.
  • Parkeren in strijd met een wettelijk voorschrift (bijv. op het trottoir) is geen parkeren in de zin van de Gemeentewet.
  • Ook bij mobiel parkeren (Parkmobile, Yellowbrick e.d.) heeft u enkele minuten de tijd om de juiste zone te kiezen en de betaling te starten. Dat blijkt uit enkele (baanbrekende) uitspraken die Boetejuristen uitlokte.
  • Bij mobiel parkeren blijkt de naheffingsaanslag meestal ten onrechte opgelegd als u achteraf aantoont dat de parkeerbelasting toch betaald is, ook al is het voor een onjuist kenteken (omdat u bijv. het verkeerde kenteken in de app selecteerde).

Is een van bovenstaande punten op uw zaak van toepassing? Dan is het raadzaam de naheffingsaanslag bij ons in te dienen. Ons team van juristen heeft meer dan tien jaar ervaring in het aanvechten van dit soort zaken.

Heeft u geen naheffingsaanslag ontvangen maar een verkeersboete, afkomstig van het CJIB in Leeuwarden? Ook dan kunt u bij ons terecht. Geef dan aan dat het gaat om een Mulderboete.

Scroll naar boven