WAHV boete gratis laten aanvechten door Boetejuristen

Heeft u een WAHV boete (Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften) ontvangen en wilt u hier bezwaar tegen maken? Omdat de WAHV boete (ook wel Mulderboete genoemd) in uw ogen onterecht is of omdat u wellicht twijfelt of het wel gerechtvaardigd is? Dan staan wij voor u klaar om u te helpen. Wij hebben namelijk meer dan 10 jaar ervaring met het aanvechten van Mulderboetes. Hierdoor weten wij exact wat we moeten doen om de kans zo groot mogelijk te maken voor het nietig verklaren van de WAHV boete.

Gratis WAHV boete bezwaar

Onze dienstverlening is voor u geheel gratis! Ook al rekenen wij niets, wij hebben een succesratio van maar liefst 1 op 3. Via de mail houden we u op de hoogte van alle ontwikkelingen bij uw bezwaar. Het enige wat u hoeft te doen is hier uw WAHV boete uploaden zodat wij direct voor u aan de slag kunnen. Doe dit nu, of lees snel verder om meer te leren over de Mulderboete.

Wat is een Mulderboete?

De wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften (WAHV boete) heet in de volksmond een Mulderboete. Dit is een brief van het CJIB waarin staat dat u een geldboete krijgt voor een lichte verkeersovertreding. De Mulderboete kunt u herkennen doordat er in de brief in de rechterbovenhoek de M staat genoteerd van Mulder. In de brief staat kort een beschrijving van de overtreding en uiteraard de boete die u volgens het CJIB dient te betalen. Overtredingen die onder de wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften vallen, worden niet in een justitiële documentatie bijgehouden. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat u hier een strafblad voor krijgt. In de volgende alinea wordt dieper ingegaan over wat precies onder de wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften valt.

Welke boetes vallen onder Wet Mulder?

Zoals in de vorige alinea is beschreven, vallen lichte verkeersovertredingen onder de wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan fout parkeren of een lichte snelheidsovertreding. Onder lichte snelheidsovertredingen vallen snelheidsovertredingen van maximaal 30 kilometer per uur. De grens voor snelheidsovertredingen op de snelweg ligt op maximaal 40 kilometer per uur. Omdat lichte verkeersovertredingen veel voorkomen, is de wet Mulder ingevoerd. De wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften vereenvoudigt namelijk het afhandelen van kleine verkeersovertredingen. Door het grote aantal WAHV boetes die jaarlijks worden uitgeschreven, komt het voor dat boetes niet terecht zijn of dat er sprake is van een misverstand. Bij Boetejuristen kunnen wij een wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften boete gratis voor u aanvechten.

WAHV boete aan laten vechten is bij ons altijd gratis!

Het door ons laten aanvechten van uw wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften boete is helemaal gratis. De reden hiervoor is dat de overheid alle proceskosten moet betalen wanneer ons bezwaar WAHV boete succesvol is. De overheid heeft immers een fout gemaakt. En wat gebeurt er als we om een bepaalde reden toch verliezen? Ook dan betaalt u helemaal niets. Wij werken namelijk enkel en alleen met specialisten die alles weten van de wet en daardoor op de best mogelijke manier uw WAHV boete kunnen aanvechten. Het verliezen van een zaak vinden wij ons eigen risico. Met een succesratio van maar liefst 1 op de 3 kan onze organisatie blijven draaien en kunnen we mensen blijven helpen met het aanvechten van WAHV boetes. In de volgende alinea kunt u er meer over lezen.

Succesratio van maar liefst 1 op 3

Hoe komt het dat wij een succesratio hebben van maar liefst 1 op 3? Hoofdzakelijk komt dit door twee redenen. Allereerst bestaat het uitschrijven van Mulderboetes gedeeltelijk uit mensenwerk en is een deel geautomatiseerd, bijvoorbeeld door het inzetten van scanauto’s. In beide gevallen kunnen er natuurlijk fouten worden gemaakt. Een handhaver heeft bijvoorbeeld iets over het hoofd gezien of in het systeem van de scanauto is een fout gemaakt. Ten tweede werken wij enkel en alleen met specialisten die volledig op de hoogte zijn van alle wet- en regelgeving. Wij weten hierdoor precies waar we op moeten letten om de WAHV boete nietig te laten verklaren.

Wij houden u via de mail op de hoogte

Er wordt ons wel eens gevraagd of mensen de wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften niet zelf kunnen aanvechten. Ons advies is om dit niet te doen, want het proces van bezwaar maken tegen een WAHV boete kan een half jaar duren en de gang naar de rechter duurt meestal nog langer. Wanneer u niet gespecialiseerd bent in het aanvechten van een WAHV boete dan komt bij dit proces nogal wat kennis kijken. Wij beschikken over deze kennis en doen dagelijks niets anders dan boetes aanvechten.

Upload nu uw boete

Het enige wat u hoeft te doen is uw boete te uploaden en u kunt weer overgaan tot de orde van de dag. Via de mail houden we u op de hoogte van alle ontwikkelingen. U hoort van ons of de WAHV boete wel of niet nietig is verklaard. Neem voor al uw vragen over onze werkwijze, of wanneer u advies wilt, altijd en gerust contact met ons op.

Scroll naar boven