Feitcode R559

Heeft u een boete met feitcode r559 ontvangen? U bent zeker niet de enige. Code r559 geeft aan dat u een weg bent ingereden waar dat niet toegestaan was. De aanduiding van het bord C12 (rode rand met daarin een auto en motor) geef aan dat de weg afgesloten was voor alle motorvoertuigen. Ook bord C2 (rood bord met witte streep) of C1 (wit bord met rode rand) geven dit aan. De beschikking geeft feitcode r559 aan en/of handelen in strijd met geslotenverklaring. Wij van Boetejuristen leggen uit wat het betekent en hoe u bezwaar kunt maken.

Wat is feitcode r559?

Wij hebben in het feitcode boekje r559 opgezocht en wat dit aangeeft, is dat u beboet wordt voor “Handelen ism een geslotenverklaring voor alle motorvoertuigen: bord C 12/20.” Bord C12 gaf aan dat de weg afgesloten was voor motorvoertuigen en bord C20 geeft de maximale aslast aan. Zoals u ziet geeft de code r559 heel precies aan wat de overtreding is geweest. Er zijn heel veel feitcodes die allemaal een ander strafbaar feit aangeven. Wat is feitcode r553b? U bent een weg ingereden waarbij bord C6 aangaf dat dit met een motorvoertuig op meer dan twee wielen niet toegestaan was. Feitcodes zijn handig voor de handhavers, maar ook voor ons als jurist.

Wat betekent handelen ism een geslotenverklaring?

Er zijn meerdere feitcodes die aangeven dat u een geslotenverklaring genegeerd heeft of over het hoofd heeft gezien. Feitcode r559 is genoemd en feitcode r553b, maar bijvoorbeeld feitcode r550a is er ook een. Wat is feitcode r550a? U ziet deze feitcode op uw beschikking staan wanneer u een bord C1 over het hoofd heeft gezien. Maar is de boete terecht? Wat is een feitcode? Voor ons als jurist zijn feitcodes ideaal. Wij kunnen uw zaak namelijk snel vergelijken met de vele zaken die wij in de afgelopen 10 jaar gevoerd hebben. Wij kunnen daardoor snel zien of de geldige redenen voor nietig verklaren ook op u van toepassing zijn.

Bord C12 boete bezwaar maken

U heeft een boete r559 ontvangen voor het negeren van een C12 bord. Bijvoorbeeld de Hogeweg Amersfoort C12 is berucht, hier zijn verplaatsbare palen voor een camera vervangen. De kans met bord C12 boete Zwanenburg is even groot. Op de Zwanenburgerdijk is een deel afgesloten middels een bord en camera’s. Soms is er voor een boete simpelweg geen bezwaar te maken, u heeft bijvoorbeeld bord C12 Zwanenburg gezien, maar bent toch doorgereden. Maar bezwaar kán wel succesvol zijn.

Bezwaar tegen CJIB boete maken

Bij Boetejuristen zijn wij specialist in bezwaar tegen verkeersboetes maken. Wij volgen nieuws hierover op de voet. Neem de situatie met bord C12 Weverssingel Amersfoort: van de 26.000 geflitste bestuurders kregen 2500 een boete op de mat en veel maakten bezwaar vanwege de borden chaos. Het OM stopte daardoor tijdelijk met boetes uitdelen op die locatie. Wat wij hiermee willen aangeven, is dat niet geschoten altijd mis is. Neem daarom contact met ons op. Bezwaar maken tegen een geslotenverklaring of bestemmingsverkeer boete kan misschien toch succesvol zijn. 1:3 zaken weten wij met succes nietig te verklaren. In alle gevallen is onze dienstverlening voor u gratis.

Scroll naar boven