Bezwaar maken boete te hard rijden via Boetejuristen

Zoekt u naar bezwaar maken boete te hard rijden? Omdat u denkt of weet dat dit onterecht is geweest? Als u online al eerder heeft gezocht naar snelheidsboetes dan komen er een hoop resultaten naar boven. Bij ons bent u aan het juiste adres! Bij Boetejuristen duurt het indienen van uw bezwaar namelijk slechts 2 minuten en het is ook nog eens gratis! Ook wanneer de boete achteraf terecht blijkt te zijn, kost het u helemaal niets. Lees daarom snel verder om meer te leren over snelheidsboetes of dien uw boete gelijk in en we gaan voor u aan de slag!

Snelheidsboete: succesvol bezwaar tegen een boete voor te hard rijden

U heeft te hard gereden. Tenminste, dat zegt de bekeuring die u ontvangen heeft. Als u van mening bent dat u die bekeuring helemaal niet had moeten krijgen, dan kunt u een bezwaarschrift tegen de snelheidsboete opstellen en dit indienen bij het Openbaar Ministerie. U kunt het maken van bezwaar echter ook gratis door Boetejuristen laten doen. Wij leggen uit wanneer bezwaar tegen een snelheidsboete kansrijk is.

Overschrijding maximumsnelheid binnen de bebouwde kom

In Nederland gelden op verschillende wegen verschillende maximumsnelheden. De hoofdregel is dat u met een auto binnen de bebouwde kom maximaal 50 km/uur mag rijden en buiten de bebouwde kom 80 km/uur. Binnen de bebouwde kom kan die snelheid hoger liggen (70 km/uur) of lager (30 km/uur). Dat moet dan zijn aangegeven met bord A1. De bebouwde kom zelf moet zijn aangegeven met bord H1. Als bord H1 niet aanwezig was, of wanneer de aanwezigheid van bord H1 door de opsporingsinstantie niet aannemelijk wordt gemaakt, kan geen boete voor te hard rijden binnen de bebouwde kom worden opgelegd. Bij een vaste flitspaal is de BOA of politieagent niet aanwezig. In dat geval is een bezwaar tegen een snelheidsboete bovengemiddeld kansrijk.

Bezwaar tegen een snelheidsboete opgelegd in verband met het negeren van de op bord A1 weergegeven snelheid
Bord A1
Bord A3 is een matrixbord (digitaal)
Matrixbord (bord A3)
Dit bord (H1) geeft het begin van de bebouwde kom aan
Boete te hard rijden binnen of buiten de bebouwde kom? Dit is bord H2 (einde bebouwde kom)
Borden H1 en H2, begin en einde bebouwde kom

Bij een snelheidsovertreding binnen de bebouwde kom staat op de verkeersboete de feitcode “VA…”, bijvoorbeeld VA005 of VA022. VA houdt in dit geval in dat de maximumsnelheid binnen de bebouwde kom als gedragsregel is overschreden. Het getal erna is de mate van te hard rijden, bijvoorbeeld 5 km/uur te hard of 22 km/uur te hard. Zou er behalve bord H1 ook een bord A1 hebben gestaan, dan begint de feitcode meestal met VB, zoals VB006.

Overschrijding maximumsnelheid buiten de bebouwde kom

Een boete voor te hard rijden buiten de bebouwde kom heeft een andere grondslag. De snelheidsovertreding zou dan per definitie zijn begaan buiten de bebouwde kom. Als u een boete krijgt voor overschrijding van een maximumsnelheid van 80 km/uur is de kans op succes lager dan gemiddeld. In dat geval moet u namelijk aantonen dat er sprake was van een autoweg of autosnelweg en dat is lastig. Kansrijker zijn snelheidsboetes buiten de bebouwde kom waarbij een lagere dan gebruikelijke maximumsnelheid zou gelden. Vermeldt de boete van het CJIB dat u harder heeft gereden dan de snelheid die bord A1 zou hebben aangegeven? Dan raden wij u zeker aan in bezwaar te gaan.

Snelheidsboete voor overschrijding maximumsnelheid op autowegen en autosnelwegen

Op een autoweg mag u in beginsel 100 km/uur rijden. Op een autosnelweg is de maximumsnelheid 100 km/uur tussen 6 uur ’s morgens en 7 uur ’s avonds (19 uur), buiten die tijden mag u – als uitgangspunt – 130 km/uur rijden. Vaak echter zijn er op autowegen en autosnelwegen beperkingen aan de maximumsnelheid. Met bord A1 is dan een lagere snelheid aangegeven. U rijdt dan makkelijk te hard en krijgt een boete. In de praktijk blijkt ook een boete voor te hard rijden op een autoweg of autosnelweg goed – en met kans op succes – aan te vechten. Dat komt onder meer omdat bord G1 aanwezig (en gepasseerd) moet zijn om te kunnen spreken van een autosnelweg, of bord G3 voordat een weg een autoweg is.

Bord G1 geeft een autosnelweg aan. Te hard gereden en een boete gekregen? Bezwaar is vaak zinvol.
Autosnelweg. Dit bord moet er staan bij een snelheidsboete op een autosnelweg.
Te hard rijden op een autoweg? Voor een boete is dit bord (G3) vereist. Stond dit bord er niet? Dan is de boete onterecht.
Autoweg. Dit bord moet aanwezig zijn als u een boete krijgt voor te hard rijden op een autoweg.

Als wij namens u bezwaar maken tegen een boete voor te hard rijden, kan de vraag worden opgeworpen of bord G1 (autosnelweg) dan wel bord G3 (autoweg) wel aanwezig was op de pleegdatum en pleeglocatie. De ambtenaar die de snelheidscontrole uitvoerde, zal daarvan bewijs moeten aanleveren. Als de snelheidsboete is opgelegd naar aanleiding van een controle met een vaste flitspaal, dan kan het knap lastig zijn voor de Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) van het CJIB om dat bewijs te leveren. Die BOA was immers niet op de locatie van de controle – en is daar vermoedelijk ook nog nooit geweest! Bezwaar maken tegen een boete voor te hard rijden is dus verstandig, alleen al omdat u er zeker van wilt én moet zijn dat alle procedures goed zijn gevolgd.

Hoe maak ik gratis bezwaar tegen een boete voor te hard rijden?

Boetejuristen is al meer dan tien jaar de expert in het aanvechten van verkeersboetes. Een boete voor te hard rijden vechten wij gratis voor u aan. Bij succes moet de overheid onze kosten vergoeden. Bij geen succes krijgen wij geen vergoeding. Dat is ons risico. Heeft u nu wel of niet te hard gereden, bezwaar maken kost u in elk geval niets!

Online bezwaar boete indienen via Boetejuristen

Wanneer u heeft gezocht naar ‘bezwaar maken boete te hard rijden’, dan zijn er vooroordelen dat hier een hoop papierwerk bij komt kijken. Niets is minder waar! Het enige wat u namelijk hoeft te doen, is een foto te uploaden van uw boete en kort uw bezwaar vermelden in uw eigen woorden. Dit duurt slechts 2 minuten! Wij gaan daarna direct voor u aan de slag om uw boete aan te vechten. Heeft u liever dat wij u hiermee helpen of weet u niet goed wat u als reden op moet geven? Neem dan gerust contact met ons op en we begeleiden u door het proces heen. Omdat wij jarenlange ervaring hebben, kost u dit niet veel tijd en kunt u snel weer over tot de orde van de dag.

Hoelang duurt het aanvechten van een boete te hard rijden?

In Nederland worden er per jaar miljoenen verkeersboetes zoals snelheidsboetes en parkeerboetes uitgedeeld! Omdat het hier om mensenwerk gaat, is het niet zo gek dat hier fouten worden gemaakt. Een bezwaar indienen tegen verkeersboetes is daarom zeker de moeite waard. Maar hoe lang duurt het aanvechten van een boete te hard rijden eigenlijk? Waar u rekening mee dient te houden is dat alleen al het aanvechten van een boete te hard rijden ongeveer een half jaar duurt. Daarna komt de gang naar de rechter wat nog langer kan duren. Maar geen paniek! Wij houden u per mail op de hoogte van de ontwikkelingen.

Wij houden u op de hoogte!

Na het indienen van uw bezwaar snelheidsboete, kunt u uw dagelijkse bezigheden weer oppakken en op een gegeven moment krijgt u een mail waarin de voortgang staat weergegeven. Zoals gezegd nemen we u alles uit handen en houden u gedurende de hele zaak op de hoogte. Het kan soms lang duren voordat u bericht van ons krijgt. Dat heeft te maken met de reactietijd van de overheid. Daar hebben wij geen invloed op.

Waarom mensen kiezen voor Boetejuristen

Mensen kiezen niet alleen voor ons omdat wij gratis bezwaar maken tegen snelheidsboetes en het uploaden van je snelheidsboete zeer gemakkelijk gaat. De reden dat mensen voor ons kiezen, is omdat al onze juristen universitair geschoold zijn en veel ervaring hebben met het aanvechten van verkeersboetes. Wij van Boetejuristen.nl doen graag een stapje extra en vinden het daarom geen probleem om al uw vragen te beantwoorden over snelheidsboetes. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat u twijfelt of u wel bezwaar kunt indienen en wij kunnen u precies vertellen of het wel of geen zin heeft. Onze tip: dien uw zaak altijd in. Een boete is vaker onterecht dan u denkt! Om deze reden is onze succesrate hoger dan gemiddeld. In de meeste gevallen is het namelijk altijd zinvol om bezwaar in te dienen tegen een snelheidsboete, want niet geschoten is altijd mis!

Meest gestelde vragen

Wat is de kans op succes? Hoe kunnen jullie kosteloos werken? Kan ik het niet beter zelf doen? Is bezwaar maken boete te hard rijden eigenlijk wel de moeite waard? Het is niet gek dat u zich dit soort zaken afvraagt wat betreft snelheidsboetes. Om deze reden hebben we een Vragen & Antwoorden pagina opgericht. De meeste antwoorden kunt u hier wel vinden, maar het is mogelijk dat u een vraag heeft die er toch niet tussen staat. Als uw vraag gaat over een boete die u heeft ontvangen, kunt u het beste de verkeersboete bij ons indienen. U krijgt dan altijd een reactie, ook als wij de zaak niet behandelen.

Neem indien nodig contact op!

Op deze pagina heeft u een hoop informatie kunnen vinden over bezwaar maken boete te hard rijden en wat wij hierin voor u kunnen betekenen. Wij hebben geprobeerd om alle relevante informatie zo beknopt mogelijk voor u weer te geven, zodat u een goede inschatting kunt maken voor het indienen van een bezwaar. Omdat wij het liefst zoveel mogelijk tijd besteden aan het aanvechten van boetes is Boetejuristen beperkt bereikbaar. Dien daarom bij voorkeur uw zaak in en u krijgt altijd snel antwoord. Toch graag even bellen? Op woensdagmorgen kunt u ons telefonisch bereiken op het spreekuur.

Scroll naar boven